Możliwość komentowania Ekonomia rozwoju: analiza teorii i praktyki rozwoju gospodarczego. została wyłączona

Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.

Antocyjany są przede wszystkim odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i w trakcie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest koloru czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony bądź też różowy, zależy całkiem, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na barwy od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.

1. Przejdź dalej

2. Sposoby na

3. Sklep

4. Sklep

5. Wypróbuj za darmo

Comments are closed.